Sinds 2001 heeft Ki-coach opdrachten uitgevoerd voor onder andere diverse Ministeries, de Belastingdienst, de Politie, Fujitsu Nederland, Vergouwen Overduin, Adelbert College, NPI-Zeist, Wenckebach Instituut UMCG, gemeente Leiden, Rabobank, De Baak, gemeente Amsterdam, Nationale Nederlanden, Deutsche Bank, De Nederlandsche Bank, GlaxoSmithKline, Kennisnet en verder op verzoek van vele trainers, bedrijven en organisaties.

Aikido on the Job en aanverwante trainingen worden gegeven door Ki-coach of in samenwerking met partners. De trainingen kunnen worden gegeven in de Nederlandse, Engelse of Duitse taal.

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen ondersteunt Ki-coach vrijwilligersorganisaties.

Ki-coach is CRKBO-geregistreerd docent.

Klanten aan het Woord

 • “Krachtig hoe je in krap 2 uur je mentale kracht leert ontdekken!”

  Wim Hoekstra Partner Quarant BV
 • “Peter weet mensen te raken. Hij nodigt uit tot voelen en ervaren. En geeft vanuit een scherpe observatie zeer rake feedback. Hij doet dat op een integere en respectvolle manier. Daardoor weet hij een veilige en uitnodigende sfeer te creëren. Een sfeer waarin mensen graag meer van zichzelf willen leren.”

  Marleen Abrahamse Trainer, Coach en Yogadocente
 • “Peter heeft voor mijn team een eenvoudige maar effectieve training ontwikkeld en gegeven, waarbij het fysieke aspect gecombineerd met een theoretische achtergrond een trigger hebben gevormd om echt te veranderen. Het is nu aan mij om deze aanzet te cultiveren. Rust, respect en iemand letterlijk even uit zijn comfortzone halen zijn de ingrediënten die Peter top inzet.Top Qualities: Personable, High Integrity, Creative”

  Marko Feith Manager Financieel Advies Rabobank Vaart en Vechtstreek
 • “De workshop Aikido on the Job bij Peter was een bijzondere en verrijkende ervaring voor me. Ik merk nu dat deze ervaring me helpt om in mijn dagelijks werk en in mijn gezin een beter leider te zijn, met veel minder inspanning. …. Echt een openbaring voor me!”

  Friso van der Meulen Power2you
 • “In juni 2011 heeft Peter een workshop Aikido on the Job verzorgd voor de vrijwilligers van het Gezinscentrum – een groep vrouwen met een rijke verscheidenheid qua afkomst, met onder meer vrouwen uit Afghanistan, Marokko, Turkije, Eritrea en Nederland. Vrouwen die over het algemeen minder gewend zijn om aan de hand van lichamelijke oefeningen dingen te leren.Het was fantastisch dat deze interactieve workshop werd aangeboden. Het leren via je lichaam is een totaal andere manier, dan het leren via het hoofd. In het begin even spannend om met elkaar op deze manier te werken, maar al snel nam het plezier van het leren het over. Het is ook erg interessant om nieuwe dingen over jezelf te weten te komen. Soms ook wel reflectief, maar Peter zorgde voor een veilige omgeving, waarin ieder aan kon geven, hoe ver zij wilde gaan in de oefeningen. Wat mijzelf sterk is bij gebleven is de kunst om de juiste balans te vinden tussen het contact maken met anderen en het dicht bij je focus blijven, in alles wat je doet. Voor de vrijwilligers, zal zeker de fysieke ervaring van het positief denken ‘Ik kan het!’ ten opzichte van ‘Het is moeilijk’ mee worden genomen in het werk dat ze hier doen. Peter, bedankt, voor je inzet en enthousiasme.”

  Miranda Lambermont Coördinator Gezinscentrum Slaaghwijk
 • “Peter heeft een aantal keren een workshop Aikido on the Job in m’n training gegeven, en ik ben erg enthousiast over hem. Mede door zijn leidinggevende ervaring kan hij de principes van aikido heel goed vertalen naar werksituaties. Peter is daarnaast heel prettig om mee samen te werken: hij is kundig, integer en straalt een fijne rust uit. Vanuit die rust kan hij scherpe observaties doen. Zijn feedback is raak en brengt doorgaans veel teweeg bij deelnemers. Leerzaam en ook nog leuk!”

  Iris Posthouwer Trainer Vergouwen Overduin
 • “Aikido on de Job is heel praktisch, omdat deelnemers direct ervaren wat hun primaire reactie is op een ander. Ze krijgen zicht op hun natuurlijke communicatiestijl, hoe ze geneigd zijn iets gedaan te krijgen en welk effect dat heeft op die ander. Peter doet het op een integere en no-nonsense manier, waarop het ook echt aankomt. Dit kan soms confronterend zijn, maar vooral inzichtgevend, een aha-gevoel. Hij weet een mooie koppeling te maken van de Aikido-principes naar de alledaagse werkpraktijk. Voor een training biedt Peters aanpak een mooie meerwaarde, juist door het lichaamsgerichte aspect: ervaren is immers een belangrijke manier van leren.”

  Caroline Reineke Trainer Adviseur Vergouwen Overduin
 • “De individuele leden van ons managementteam beschikten over voldoende, maar wel zeer van elkaar verschillende kwaliteiten. Over het algemeen was men zich bewust van die kwaliteiten en ieder probeerde die maximaal voor zijn eigen resultaatgebied aan te wenden. De meesten van ons bezetten pas sinds relatief korte tijd de functie en gekoppeld aan een flinke ambitie, werd geprobeerd zich sterk te profileren. Dat ging ook allemaal niet slecht, maar langzaam groeide het besef dat we als totale managementteam nog te weinig rendement haalden. Er werd nauwelijks van elkaar geleerd en de samenwerking kon nog verbeterd worden. Kortom, we waren eigenlijk op zoek naar synergie binnen het team.Na een voorafgaande teamanalyse, waarin we ook kritisch naar onze eigen bijdrage keken, werd gedurende een volledige dag de workshop Aikido on the Job gevolgd. Gevolgd is niet het goede woord, want we zijn er letterlijk zelf mee aan de slag gegaan. Onder deskundige begeleiding werd intensief gewerkt aan het toepassen van aikidotechnieken en –principes bij het functioneren als managementteam.Veel herkenbare managementsituaties werden als uitgangspunt genomen bij de zoektocht naar een meer effectieve aanpak.De dag vloog voorbij. De workshop bleek prima aan te sluiten bij onze vooraf geformuleerde doelstelling. Door de originele en toch zeer toepasselijke aanpak, bleken de deelnemers in staat en gemotiveerd om zichzelf hiervoor open te stellen. Na afloop hadden we het gevoel hier persoonlijk iets van op te hebben gestoken, maar vooral als managementteam kwamen we er sterker uit.Als geen ander blijkt Peter in staat te zijn een zinvolle combinatie te maken van oude Oosterse zelfverdedigingtechnieken en hedendaagse managementvraagstukken. Niet alleen beheerst hij Aikido op een hoog niveau, ook het managementvak kent hij theoretisch en praktisch uit eigen ervaring. Door zijn eigen manier van werken, brengt hij anderen ertoe hiervoor open te staan en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Hij weet aansprekende praktijkvoorbeelden als uitgangspunt te nemen. Peter past zich soepel aan de samenstelling en de sfeer van de groep waarmee hij werkt.Zeker voor de doelgroep politie is Peter een prima trainer gebleken.De workshop was een groot succes.”

  Drs. Peije de Meij Commissaris van Politie, Districtschef Leiden Voorschoten
 • “Ingebracht probleem: Kan slecht omgaan met tegenspraak ‘We staan op een armlengte afstand frontaal tegenover elkaar. ‘Ik ga je nu tegen je schouder duwen, probeer in balans te blijven’, zegt Van Oosterhout en duwt tegen mijn rechterschouder. Ik duw wat halfhartig terug. ‘Verzin eens iets anders’, zegt de coach, en duwt opnieuw. Dit keer buig ik achterover – en dat hou je niet lang vol. De oefening herhaalt zich een keer of zes; er blijken nogal wat mogelijkheden te zijn om de duw te beantwoorden. Zoals terugdeinzen, terugslaan met de schouder, zijdeling wegdraaien, hárd terugduwen. De laatste heeft mijn voorkeur, al voelt wegdraaien ook wel lekker. Ik zoek de confrontatie. Zónder alle andere mogelijkheden te kennen. Dus hoe bewust, of hoe goed kan die keuze zijn? Het is geen wet, maar meestal zegt het gedrag dat iemand ‘op de mat, of tijdens een sessie’ tentoonspreidt veel over het gedrag op het werk, aldus Van Oosterhout.De oefening is slechts een onderdeeltje van de training Aikido on the job en Possibility Management. Aikido is een Japanse krijgskunst en betekent letterlijk de weg do ) van de harmonie (ai ) en je levensenergie (ki ). Voor de coach is aikido geen religie, hij gebruikt het als metafoor voor situaties op het werk en in het leven. Bovendien maakt het fysieke contact de cursus leuker en zorgt het ervoor dat cursisten sneller leren en het geleerde beter beklijft. En het geleerde gaat verder dan enkele aikidotechnieken. Voor mijn probleem schetst Van Oosterhout meteen Stephen Covey’s cirkels van invloed en betrokkenheid op een vel papier. De eerste vraag is namelijk: heb je wel invloed op de dingen die je wilt veranderen? En dan: is het altijd nodig ergens tegenin te gaan om iets te bereiken? Is met iemand meegaan soms niet handiger?En dat is wat Van Oosterhout doet; hij leidt je naar je werkelijke probleem, naar de keuzes die er zijn. En uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen. Ik zou bij de trainingen (vijf tot zeven sessies) waarschijnlijk baat hebben. En mijn interesse in aikido is verder toegenomen. Ik grijp de pols van de coach vast. Met enige kracht draait hij me linksom. Opnieuw. Dit keer zet ik zelf kracht en gaat de coach in de beweging mee. Ik draai dit keer de andere kant op en het voelt alsof hij me de hele zaal had door kunnen laten vliegen. Nee, ergens tegenin gaan is niet altijd nodig, dat is wel duidelijk.”

  Nico Dikstaal Redacteur Intermediair, publicatie Intermediair 24 december 2003, 52/1

Blijf op de hoogte van Ki-Coach

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de trainingen van Peter.