Peter van Oosterhout

Peter van Oosterhout (1964)
is trainer en oprichter van Ki-coach (2001). Zijn passie is anderen te inspireren, te trainen en letterlijk in beweging te brengen om geluk en succes te creëren. Peter geeft bedrijfstrainingen, workshops en individuele coaching. Daarbij gebruikt hij zijn ervaring als leidinggevende bij de politie, opleidingen en trainingen waaronder Possibility Management (Callahan Academy), NLP (De Boer & Ritsema van Eck), Lichaamswerk (School voor Body & Soul), Persoonsgerichte Coaching en Counseling/Individuele Hulpverlening (Europees Instituut Psychosociale Educatie), Systemisch Werk en TA (Phoenix Opleidingen), Train the Trainer (Blair Singer) en niet op de laatste plaats de Principes en Technieken uit het Aikido met als uitgangspunt: Leren door Fysiek Ervaren!

Peter gebruikt de taal van het lichaam om helderheid te krijgen over je voorkeursgedrag en overtuigingen en nodigt je uit om in je kracht te komen.

“Als je geest vastzit, beweeg je lichaam. Als je lichaam vastzit, beweeg je geest.”Peter van Oosterhout, Ki-coach, bedrijfstrainingen, workshops, leiderschap, vitaliteit, weerstand, persoonlijke, effectiviteit, Aikido on the Job, veranderen, aikido

“In 1993 was ik op zoek naar een vechtkunst die bij me paste. Ik liep in Leiden een dojo binnen en zag een kleine man vier grote aikidoka’s links en rechts de ruimte in gooien. En hoe harder ze de meester aanvielen, hoe harder ze door de ruimte vlogen. ‘Dit wil ik ook kunnen’, was mijn besluit. En zo werd ik leerling van Bacas sensei.

In de loop der jaren gaf Bacas sensei feedback op mijn aikido. En het bijzondere was, deze feedback ging niet alleen over mijn aikido, maar vooral over mij. Hoe ik in het leven stond, hoe ik me verbond met anderen, waar ik buiten mijn kracht werkte en hoe ik weer in mijn kracht kwam, waar ik tegen de kracht van een ander inging of deze juist kon gebruiken.

Zo werd aikido voor mij veel meer dan een zelfverdedigingskunst. Eerder een manier van leren, werken en leven. Ook in mijn werk als leidinggevende bij de politie waren en zijn de principes van het aikido 1 op 1 toepasbaar. Maar ook als echtgenoot, vader, docent aikido en trainer.”

Peter van Oosterhout was 11 jaar docent aikido in Leiden en heeft bij Bacas sensei zijn 2e Dan (zwarte band) gehaald. In 2004 heeft hij de opleiding tot Possibility Manager bij Clinton Callahan in Duitsland met succes afgesloten. Peter van Oosterhout is CRKBO geregistreerd docent.

Peter is getrouwd met Monique Berends en samen hebben ze vijf kinderen. Happiness and never a dull moment !