Be a pirate

Ken je dat van jezelf?

 

Dat je in een situatie verzeild bent geraakt, waar je niet in wilt zitten en je ook niet echt uitkomt: want het hoort niet als je er iets van zegt, het is raar als jij als enige iets anders vindt, want je krijgt het terug op je bord als je er iets van zegt. Of het is ongepast om nee te zeggen, of raakt uit de gunst of je ligt uit de groep….. of je komt zelfs niet eens op het idee om op te staan en je mond open te trekken. En je raakt alleen maar meer uit je kracht.

En voordat je het weet zit je dus vast. Je zit vast in wat anderen van je verwachten. Maar je zit vooral vast in jezelf; vast in je eigen denken, je eigen gedragspatroon, je eigen braafheid.
piraat

Wake up! Be a pirate! Een piraat luistert niet naar de regels, hij doet wat hij moet doen. Als het nodig is: keer je tegen de regels en verwachtingen. Vooral tegen die van jezelf. Laat je de mond en je hart niet snoeren (en zeker niet door jezelf). Sta op en geef je mening, doe wat je te doen hebt. Al ontstaat er herrie, gedoe, tranen, ellende of woede. Soms moet er eerst iets worden afgebroken, voor er weer iets goeds kan ontstaan.

En vooral:
Wacht niet op of vraag niet om toestemming, maar doe het! Dat is verantwoordelijkheid nemen op een ander level!

 

Wil je hier wat hulp bij hebben? Klik op VeranderKracht, de training die 20 maart start met als inzet: meer plezier, meer geluk, meer succes bij wat jij wilt bereiken.

Have fun

Peter